El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de Tafalla va condemnar un veí d'Olite de 26 anys a 8 mesos de presó per matar un gos d'un tret, segons ha informat la Policia Foral de Navarra. Els fets es van produir el març de l'any passat en un paratge conegut com Monte Encinar d'Olite, on una patrulla de la Brigada de Protecció Mediambiental de la Policia Foral va rebre l'avís d'un ciutadà que havia sentit trets d'escopeta.

Els agents van descobrir llavors el veí d'Olite que acabava de matar d'un tret un gos, el cadàver del qual havia enterrat a la rodalia. Agents del Grup de Recerca Mediambiental (unitat de Policia Foral especialitzada en la investigació d'aquests delictes) es van fer càrrec de les diligències, i van iniciar un procediment penal com a autor d'un delicte de maltractament a animal domèstic i un altre administratiu per la inadequada gestió del cadàver de l'animal.

El jutge va condemnar el jove «a la pena de presó de 8 mesos, així com a la inhabilitació especial per a l'exercici del dret a obtenir o mantenir llicència d'armes i la seva tinença durant el temps de la condemna».