El PSOE-A no va proposar finalment la candidatura de l'actual presidenta de la Junta en funcions, Susana Díaz, de cara al ple d'investidura que se celebrarà la setmana que ve, després de conèixer ahir que el candidat del PP-A, Juanma Moreno, obtindria la majoria absoluta en primera votació en virtut dels acords signats pel seu partit amb Ciutadans (Cs) i Vox. PSOE-A va voler deixar clar que Susana Díaz exercirà el «lideratge de l'oposició».

Així ho va anunciar ahir el portaveu del grup socialista al Parlament, Mario Jiménez, en compareixença davant els mitjans de comunicació després d'haver mantingut la preceptiva trobada amb la presidenta del Parlament, Marta Bosquet, amb motiu de la ronda de consultes als grups parlamentaris de cara a aquest debat d'investidura. Jiménez, que va acudir a la reunió amb Bosquet al costat del secretari d'Organització del PSOE-A i diputat autonòmic, Juan Cornejo, va indicar que serà Susana Díaz la que intervingui en el debat d'investidura.

Va garantir que el PSOE-A exercirà una oposició «responsable» en defensa de l'interès general d'Andalusia i «molt vigilant» en defensa del nostre Estatut d'Autonomia i autogovern, liderada per Díaz.

Majoria absoluta

El portaveu socialista va assenyalar que són conscients que els acords que ahir va firmar el PP amb Ciutadans i Vox atorguen a un candidat, el popular Juanma Moreno, «la possibilitat d'obtenir la majoria absoluta dels vots del ple del Parlament en primera votació».

«Sembla que està aclarit el procés d'investidura amb els pactes que en successives taules va tancar ahir el candidat del PP-A, plantejant clarament que hi hauria una majoria, que es conforma amb l'extrema dreta, al Parlament per accedir a la investidura», va apuntar el portaveu dels socialistes andalusos.