El president català, Quim Torra, va avisar ahir el president Pedro Sánchez que, si «no es mou» per presentar una proposta sobre autodeterminació, l'independentisme no permetrà la tramitació d'uns Pressupostos en els quals, segons el PSC, Catalunya serà «tractada amb justícia» en inversions.

El projecte de Llei de pressupostos generals de l'Estat del 2019 s'aprovarà divendres en el Consell de Ministres i es presentarà al Congrés dels Diputats dilluns que ve, 14 de gener, a les deu del matí, per iniciar el seu tràmit.

Segons fonts parlamentàries, el debat de totalitat dels comptes podria situar-se en la segona o tercera setmana de febrer i, amb l'actual aritmètica de la cambra baixa, serà clau la decisió que adoptin en aquest estadi les dues forces catalanes independentistes al Congrés, PDeCAT i ERC.

En aquest context, Torra va descartar ahir que aquestes dues forces facilitin la tramitació dels Pressupostos si res canvia d'aquí al debat de totalitat.

En una roda de premsa en la qual va anunciar l'elecció d'un dels pares d'Internet, Vinton Cerf, per al Premi Internacional Catalunya, el president català va remarcar que segueixen demanant a Sánchez «una solució política que passi pel dret a l'autodeterminació».

I va subratllar que des de l'arribada del líder del PSOE a Moncloa «res s'ha mogut», pel que «seguim en el no als Pressupostos i en el no a la tramitació dels Pressupostos».