La jove saudita Rahaf Mohammad al Qunun, que va fugir a Tailàndia el cap de setmana per escapar dels suposats abusos de la seva família, viatjarà al Canadà després que el país nord-americà li hagi concedit asil, segons van informar ahir divendres les autoritats tailandeses.

El cap de l'oficina d'immigració de Tailàndia, Surachate Hakpark, ha confirmat a l'agència Reuters que la jove s'embarcaria ahir a la nit en un vol de Korean Air fins a Seül, des d'on enllaçaria un segon vol. «Canadà li ha concedit l'asil», va explicar.

Hores després, el primer ministre canadenc, Justin Trudeau, va confirmar-ho i va remarcar que Ottawa «ha acceptat» la petició de l'Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) en aquest cas. «ACNUR va fer una petició al Canadà perquè acceptéssim la Qunun com a refugiada i hem acceptat la petició de l'ONU per garantir-li asil», va dir.

«Això és una cosa que fem gustosament, atès que el Canadà és un país que entén l'important que és defensar els drets humans i els drets de la dona a tot el món», va afegir.