Els Mossos d'Esquadra van detenir un home de 21 anys per maltractar el seu fill de només dos mesos. El nadó és ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona. De fet, va ser el mateix centre sanitari el que va activar el protocol per maltractament i va donar l'alarma als Mossos d'Esquadra.

L'arrest es va fer en un municipi del Maresme dijous d'aquesta setmana a la tarda. Segons van explicar fonts de la policia catalana, l'home és acusat d'un delicte de violència física i psíquica habitual a la llar i d'un altre de lesions. El detingut és de nacionalitat uruguaiana.

El nadó és a l'UCI d'aquest hospital des d'almenys dissabte passat, i a més a més té signes de maltractaments anteriors.

El nadó té un hematoma al cap, un braç fracturat i també «cinc costelles trencades amb call», la qual cosa indica signes que ja hi havia maltractaments amb anterioritat dels que van provocar aquest ingrés, que ha portat el nadó a la unitat de cures intensives.

Al principi de setmana els metges van començar a sospitar que el nen havia estat maltractat, i per aquest motiu van interrogar els seus pares, que al principi van negar els fets adduint que probablement el nen s'havia donat «alguns cops».

Arran de les sospites, però, l'equip mèdic va activar el protocol de maltractament infantil de la Generalitat de Catalunya, i el pare del nen va acabar confessant dijous als facultatius de l'hospital haver maltractat el petit, un nen de només dos mesos, que actualment es troba estable a l'UCI de la Unitat de Neonatologia de l'hospital barceloní.

En l'activació del protocol contra maltractaments, els responsables sanitaris van avisar la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència de la Generalitat de Catalunya i també els Mossos d'Esquadra en aplicació del protocol català de maltractament infantil, que va ser endurit arran del conegut com a cas Alba, pels maltractaments també a un nadó de curta edat.