La presidenta del Consell Superior d'Esports (CSD per les seves sigles en castellà), María José Rienda, acompanyada pel director general d'Esports, Mariano Soriano, va rebre ahir, divendres, la visita del secretari general d'Esports de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras.

Segons va informar el mateix Consell Superior d'Esports, en aquesta reunió Figueras va traslladar a l'organisme espanyol el projecte de la candidatura olímpica de Barcelona-Pirineus per organitzar els Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern 2030. Algunes de les activitats es portarien a terme a la Cerdanya i també a l'Alt Urgell, però tindria la capital catalana com a principal atractiu.

D'aquesta manera, Rienda va poder conèixer de primera mà quina és la situació actual del projecte de la candidatura olímpica, descartada ja per a edicions prèvies a la cita del 2030 dels Jocs d'Hivern, i va destacar també que és un «projecte positiu, a més d'una gran oportunitat per al país de crear ocupació i infraestructures», tot remarcant que «els esdeveniments esportius ajuden a millorar les possibilitats de l'esport espanyol».