Pràcticament tota Catalunya s'ha despertat aquest divendres amb temperatures sota 0, excepte en alguns punts del litoral. A les comarques de la regió central el matí està sent gèlid, tal com ja alertava ahir el Servei Meteorològic de Catalunya. Les temperatures han arribat a mínims de fins a -13,9º a Tosa d'Alp, entre la Cerdanya i el Berguedà, o a -10,3º al Port del Comte.

Segons les dades registrades pel Meteocat i l'Agència Estatal de Meteorologia aquest divendres entre les 7 i les 8 del matí, a La Seu d'Urgell (Alt Urgell) la temperatura era de -7,3º; de -9,8º a Guixers, al Solsonès; a Prats de Lluçanès s'ha arribat als -7,3º a les 8 del matí; i a Puigcerdà, la temperatura mínima ha estat de -6º. A l'Anoia, Igualada es despertava amb fred però no tant com en altres municipis, amb una temperatura de -0,3º; i a Berga, el Santuari de Queralt registrava -1,3º.

També s'han registrat valors mínims al Bages durant la nit i a primera hora d'aquest matí: el més baix s'ha registrat a Cardona, amb -7,7º; la temperatura a Artés era de -5,9º; a Manresa -4,9º; -6,2º a Sant Salvador de Guardiola; i a Monistrol de Montserrat -0,7º. Pel que fa a Moià, la capital del Moianès, la temperatura mínima registrada ha estat de -5º, mentre que a l'aeròdrom de Das, a la Cerdanya, el termòmetre marcava -5,7º a quarts de 8 del matí.

A partir d'aquesta tarda i la matinada de dissabte s'esperen algunes nevades al vessant nord del Pirineu i la Val d'Aran, que seran febles i escasses o localment poc abundants. Per dissabte, la temperatura mínima s'espera similar o localment lleugerament més baixa, encara que les màximes pujaran, per anar-se recuperant de mica en mica a partir de diumenge.

D'altra banda, ahir es van registrar fortes ratxes de vent arreu del territori. L'estació meteorològica del Santuari de Queralt va registrar ratxes de fins a 135,7 km/h, el Port del Comte de 103.7 km/h, i la Tosa d'Alp també superiors als 100 km/h, en concret de 100.1 km/h. Malgrat això, Protecció Civil de la Generalitat va desactivar l'Alerta del Pla Especial d'emergències per risc de vent a Catalunya ahir a la tarda perquè aquest episodi no va generar incidències rellevants.