El president de l'opositora Assemblea Nacional de Veneçuela, Juan Guaidó, va ser alliberat aproximadament mitja hora després de ser interceptat i detingut per agents del Servei Bolivarià d'Intel·ligència Nacional (Sebin) de Veneçuela. «Agraeixo a tots la immediata reacció de suport davant l'atropellament de la dictadura contra el meu marit. Ja estic amb ell. La dictadura no podrà doblegar el seu esperit de lluita. Anem cap al Cabildo Obert», va explicar a través de Twitter la dona de Guaidó, Fabiana Rosales.

Guaidó és formalment el màxim càrrec institucional de Veneçuela, ja que l'Assemblea Nacional, controlada per l'oposició, considera il·legítims els altres poders de l'Estat, inclosa la presidència de Nicolás Maduro. Així, des de divendres, Guaidó seria per a l'Assemblea Nacional el president de Veneçuela.

Agents de la Sebin van detenir Guaidó a l'autopista Caracas-La Guaira quan es desplaçava cap a Caraballeda, a la costa propera a Caracas, per assistir a un cabildo.

Abans de conèixer-se la detenció, Maduro es va referir al «xou» de l'Assemblea Nacional i de Guaidó després d'anunciar divendres que assumia les competències del Poder Executiu. «Això és un xou per intentar jugar a la desestabilització. Sembla que un grup de noiets des de l'oposició volen jugar a desestabilitzar», va apuntar. «Quantes vegades van dir que Chávez era un il·legítim. Ja n'hi ha prou», va afegir. Així, va afirmar que l'oposició veneçolana «es burla de la seva pròpia gent».