El tancament parcial del Govern del president nord-americà, Donald Trump, ha entrat avui en el seu vint-i-tresè dia i s'ha convertit en el tancament més llarg a la història dels Estats Units. El rècord anterior es va produir durant l'Administració de l'expresident Bill Clinton, el tancament del Govern del qual va durar 21 dies, des de desembre de 1995 fins a gener del 1996.

El tancament parcial actual ha deixat sense feina més de 800.000 treballadors públics de forma temporal i ha costat a l'economia del país nord-americà més de 3.600 milions de dòlars, segons càlculs de l'agència de qualificació creditícia S&P Global.

La firma ha estimat que si el tancament continua dues setmanes, el cost podria superar els 5.700 milions de dòlars que la Casa Blanca vol aconseguir de forma extraordinària per finançar la construcció del mur entre els Estats Units i Mèxic. L'impacte d'un tancament federal d'aquest tipus té tant conseqüències directes com indirectes, ja que també cal tenir en compte el cost de les empreses que tenen contractes amb l'administració pública.