L'empresari hoteler i expresident del FC Barcelona Joan Gaspart va negar ahir davant del jutge haver estafat 15 milions a Barcelona Project's, del príncep saudita Turkin Bin Nasser, ja que la societat estava al corrent del deute existent al Complex Reial, que va estar a punt de fer fallida. Gaspar va comparèixer ahir com a investigat al jutjat d'instrucció 16 de Barcelona, després que l'Audiència de Barcelona ordenés reobrir la causa, que inicialment es va arxivar l'abril del 2018.

Segons fonts de l'acusació, l'empresari va respondre totes les preguntes i va defensar que en cap moment es va enganyar Barcelona Project's, que va encarregar a HUSA -propietat de Gaspart i la seva família- l'arrendament i explotació del Complex Reial, que inclou l'hotel Joan Carles I i el Palau de Congressos, per set anys.

En la declaració, Gaspart va assegurar que la societat de propietat saudita estava al corrent que les empreses Hostaleria Unida (HUSA) i Banquets Reunits SL havien contret un deute de 15 milions amb la Seguretat Social quan Gaspart gestionava l'hotel Joan Carles I, ara a càrrec de Fairmont.