L'alcalde de la ciutat polonesa de Gdansk, Pawel Adamowicz, no ha superat les greus ferides sofertes després de ser apunyalat diumenge durant un concert benèfic i ha mort aquest dilluns, ha anunciat el ministre de Sanitat, Lukasz Szumowski, segons la cadena TVN.

Tal com mostren les imatges difoses per la citada cadena, un home armat va pujar a l'escenari en què es trobava l'alcalde i li va clavar dues punyalades, una a l'abdomen i una altra prop del cor. Adamowicz va ser atès pels serveis d'emergència al lloc dels fets i posteriorment traslladat a l'hospital amb danys en diversos òrgans.

L'agressor, de 27 anys, ha quedat sota custòdia de la policia. Ja havia estat detingut el 2013 pel robatori de quatre seus bancàries a Gdansk i condemnat a cinc anys i mig de presó i, amb el seu atac a Adamowicz, pretenia venjar les suposades tortures sofertes a la presó.

El detingut aparentment en responsabilitzava el partit Plataforma Cívica, que ara es troba a l'oposició, de la seva condemna de presó. Adamowicz va pertànyer a aquesta formació fins a 2015, però en l'actualitat exercia com a independent.

El ministre d'Interior, Joachim Brudzinski, ha qualificat l'atac d'"acte de barbàrie" mentre que el primer ministre, Mateusz Morawiecki, ha sostingut que el que ha passat s'ha de condemnar sense pal·liatius.