El vicepresident català, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència, Elsa Artadi, es reuniran demà a Madrid amb la vicepresidenta Carmen Calvo per seguir treballant en el que es va acordar al Palau de Pedralbes i li traslladaran la proposta de crear una «taula de negociació».

Així ho va anunciar ahir Artadi en la roda de premsa posterior a la reunió setmanal de Consell Executiu, que ahir va presidir el vicepresident Pere Aragonès perquè el president Quim Torra segueix de viatge oficial als Estats Units amb la consellera Àngels Chacón, l'altra absent ahir a la reunió de l'executiu català.

Artadi va destacar que es tracta d'una «reunió preparatòria» de futures reunions entre governs, que ha de servir per donar «continuïtat» al document acordat entre els executius de Pedro Sánchez i Quim Torra el 20 de desembre al Palau de Pedralbes de Barcelona, en el qual s'instaven a un «diàleg efectiu».

La consellera de Presidència va admetre que fins ara la relació que han tingut els dos governs és «escassa», però confia que es pugui millorar a partir de demà.

En aquesta reunió, la data de la qual va avançar La Vanguardia, Artadi va assegurar que plantejaran la creació d'una «taula de negociació», una proposta que va llançar dilluns l'expresident català Carles Puigdemont i que també havia proposat Pere Aragonès, vicepresident català i adjunt a la presidència d'ERC. Artadi va remarcar que la voluntat del Govern és «formalitzar una taula més estable» a la reunió de demà, l'ordre del dia de la qual, va aclarir, està «obert».

En tot cas, va subratllar que aquesta taula de negociació, si es crea, «no ha d'entrar a negociar els Pressupostos» Generals de l'Estat, que PDeCAT i ERC, ara per ara, no estan disposats a tramitar ni a aprovar al Congrés dels Diputats.

No obstant això, la consellera va recalcar que, passi el que passi amb els comptes, l'executiu de Quim Torra voldrà seguir dialogant amb el Govern de Pedro Sánchez.

A preguntes dels periodistes, la portaveu del Govern va assegurar que no està prevista una reunió entre els dos presidents, l'última reunió dels quals va ser precisament al Palau de Pedralbes el 20 de desembre passat, el dia abans que se celebrés el Consell de Ministres a Barcelona.

En aquella cita, en la qual també hi va haver contactes entre Aragonès, Artadi, Calvo i la ministra Meritxell Batet, es va acordar que hi hauria una segona reunió entre els executius, però en aquest cas només a nivell de consellers i ministres, abans que acabés el mes de gener.