El líder d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat al Tribunal Suprem que expulsi VOX del judici a la cúpula del procés i que la vista se celebri a Catalunya, per així poder garantir els seus drets lingüístics i que les sessions es puguin celebrar en català. Així ho sosté en l'escrit de conclusions que presentarà davant el Suprem amb vista al judici a la cúpula del procés, en el qual afronta una petició fiscal de 17 anys de presó per un delicte de rebel·lió, del qual demana quedar exonerat perquè al·lega que únicament es va limitar a defensar drets socials i polítics de forma pacífica.

En l'escrit, l'advocada Marina Roig apunta que l'«única forma» de garantir els drets lingüístics dels acusats és que el judici se celebri a Catalunya, en el cas de Cuixart en un jutjat ordinari ja que no té la condició d'aforat i així a més tindria dret a una segona instància. Portant el judici a l'Audiència de Barcelona o al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el cas dels aforats, es garantiria, segons Cuixart, l'exercici dels seus drets lingüístics i un correcte enjudiciament, a més dels drets fonamentals a la defensa.

En el mateix escrit, el líder d'Òmnium Cultural denuncia que la Fiscalia «encobreix» la «tortura» policial de l'1-O i demana al Tribunal Suprem la seva absolució perquè les protestes contra l'escorcoll a la conselleria d'Economia es van celebrar en un ambient «pacífic i festiu». Cuixart denuncia que el judici se celebrarà en «un greu context d'excepcionalitat jurídica fruit de la voluntat dels poders de l'Estat de protegir costi el que costi, fins i tot suspenent els drets civils i polítics democràtics, la unitat territorial espanyola».