El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castelló, que ha obert una peça secreta -la novena- per investigar l'«operació Trampa», va enviar ahir al matí la Policia Nacional a les instal·lacions de la publicació digital Moncloa.com i de Elconfidencial.com perquè aquest mitjà lliuri «tot el material relacionat» amb la contractació per part del Banc Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) a Grup Cenyt, propietat de l'excomissari José Manuel Villarejo, en relació amb l'operació que va voler realitzar la constructora Sacyr per prendre el control del banc.

El Jutjat Central número 6 de l'Audiència Nacional reclama a l'ordre, a la qual va tenir accés Europa Press, tot el material ja publicat en les edicions dels dies 9 de gener i següents, així com el que encara no s'hagi publicat i estigui en poder d'aquests mitjans de comunicació.

El jutge afirma que la petició del material es realitza «sense perjudici del dret constitucional» que tenen els esmentats mitjans «amb vista a la protecció de la font d'obtenció del material, tant del ja publicat com del que es trobi pendent de publicació».

Segons les fonts consultades per Europa Press, ahir al migdia es va personar a Moncloa.com un agent d'Afers Interns de la Policia Nacional amb un requeriment judicial per requisar el material que ha utilitzat aquest web per publicar les informacions relatives a l'espionatge realitzat per l'excomissari Villarejo, contractat pel BBVA, en relació amb l'operació que preparava Sacyr per aconseguir el banc presidit per Francisco González i que va tenir lloc durant els primers anys del mandat de José Luis Rodríguez Zapatero.

La publicació està recopilant el material que sol·licita el jutge, que estaria al voltant dels 4.000 documents, inclosos àudios i fotos, entre d'altres.

Les fonts consultades també confirmen que la policia ha fet entrega a Elconfidencial.com d'un requeriment també per confiscar tota la documentació en poder d'aquest mitjà relacionada amb l'operació Trampa. Des del 9 de gener, Moncloa.com, en col·laboració amb altres mitjans de comunicació, ha publicat una sèrie de documents que acreditarien que el BBVA, presidit per Francisco González, hauria contractat l'empresa Cenyt, propietat de Villarejo, per a tasques d'informació sobre les maniobres que estarien desenvolupant, entre d'altres, Sacyr i el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero per prendre el control del Consell d'Administració del banc. Ho van batejar com a operació Trampa. Si en un primer moment aquest mitjà va publicar els documents que acreditaven l'existència d'aquell contracte, en dies successius va revelar que els treballs de Villarejo per al banc, amb el seu responsable de seguretat, Julio Corrochano Penya, com a intermediari, abastaven punxades telefòniques de fins a 4.000 números, amb 15.000 trucades intervingudes i, entre elles, comunicacions del llavors director de l'Oficina Econòmica de la Moncloa, Miguel Sebastián, i la que era vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega.

En aquelles trucades intervingudes consten així mateix punxades a mitjans de comunicació, executius d'altres entitats financeres i de la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Precisament, aquest dimarts publica una sèrie de fotografies que acreditarien seguiments físics al llavors número 2 del regulador, Carlos Arenillas, del qual s'hauria proporcionat al banc informació sobre els seus moviments en cotxe i el seu domicili.