Els Mossos d'Esquadra han detingut a Platja d'Aro (Baix Empordà) la filla de 17 anys de la dona morta a ganivetades a Banyoles. Els Mossos d'Esquadra la buscaven des de dimecres a la nit per la seva suposada implicació en el crim. Els agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de Girona li han seguit el rastre fins a un domicili familiar a la costa, on hauria arribat el mateix dimecres a la tarda. Aquest dijous, poc després de les dotze del migdia, l'han arrestat. A l'escena del crim, els agents van trobar una nota manuscrita que atribueixen a la menor on reconeixia implícitament el fets.

En el text, la filla de la víctima s'acomiadava i reconeixia implícitament l'autoria dels fets. Els agents ja van iniciar la recerca de la menor ahir però fins al moment no hi ha hagut resultats. La comitiva judicial va fer l'aixecament de cadàver a quarts de quatre de la matinada. El furgó funerari va traslladar la víctima a l'Institut de Medicina Legal de Girona on els forenses li faran l'autòpsia.

Crits i una discussió a primera hora de dimecres

Segons fonts properes a la investigació, veïns de l'edifici situat a l'avinguda Països Catalans -en ple centre de Banyoles- van sentir crits i una discussió a primera hora del matí de dimecres però no hi van donar més importància perquè les disputen eren habituals. Les mateixes fonts indiquen que la menor té diagnosticat un trastorn mental.

Dimecres a la nit els Mossos van buscar la menor pels entorns de la població però la recerca no va tenir resultat. Els agents segueixen diverses línies d'investigació per intentar localitzar la menor.

La comitiva judicial es va traslladar fins al pis passades les dotze de la matinada. L'aixecament de cadàver es va fer a quarts de quatre de la matinada. El furgó funerari va traslladar el cos de la víctima a l'Institut de Medicina Legal de Girona on els forenses li faran l'autòpsia.

Expectació mediàtica

El succés ha trasbalsat la població de Banyoles. De fet, aquest dijous al matí una desena de mitjans de comunicació s'han concentrat davant de les portes del domicili per informar del crim. Els veïns no amagaven la seva sorpresa, i és que la víctima era una persona "alegre i respectada" segons expliquen.

La Manoli assenyala que "mai" havia escoltat crits, i el dia dels fets només va sentir com els Mossos d'Esquadra arribaven a la casa per fer tasques d'investigació. "A la matinada sí que m'he adonat que alguna cosa grossa havia passat, però durant el dia no vaig sentir res fora de lo normal", concreta.

La veïna ha explicat que la víctima era la presidenta de l'escala i que "de portes cap a fora" no es veia cap relació complicada amb la presumpte autora dels fets.

L'Ajuntament de Banyoles no ha volgut fer cap declaració en relació a la mort de la veïna, i ha anunciat per aquest divendres cinc minuts de silenci com a mostra de rebuig pel succés. El consistori ha emès un comunicat de premsa on també decreten dos dies de dol oficial a la capital del Pla de l'Estany per la mort de la veïna.