Almenys 16 persones van morir, inclosos quatre soldats nord-americans, en un atemptat suïcida reivindicat pel grup terrorista Estat Islàmic a Manbij, una localitat al nord de Síria controlada per rebels contraris al règim de Bashar al-Assad.

Segons va explicar un oficial nord-americà, quatre militars dels Estats Units van morir i tres més van resultar ferits. El portaveu de la coalició contra Estat Islàmic que comanda els Estats Units va confirmar que «efectius nord-americans han mort durant una explosió mentre realitzaven una patrulla rutinària a Síria». D'acord amb l'Observatori Sirià per als Drets Humans, l'atemptat amb cotxe bomba ha estat obra d'un suïcida i ha tingut com a objectiu una patrulla de la coalició internacional que lidera els Estats Units. En l'atac han mort 16 persones.

Segons un testimoni de Manbij, l'atac va tenir com a objectiu un restaurant en el qual soldats nord-americans estaven reunits amb membres d'una milícia local a la qual Washington dona suport.

En un missatge publicat a l'agència de notícies Amaq, Estat Islàmic va confirmar que «un ter-rorista suïcida amb una armilla amb explosius ha colpejat una patrulla de la coalició a Manbij».

Per la seva banda, la portaveu de la Casa Blanca, Sarah Sanders, va informar que el president nord-americà, Donald Trump, «està plenament informat i està seguint la situació a Síria», alhora que va remtre al Pentàgon per a més informació sobre els fets.