El Govern ha descartat obligar a contractar els vehicles de lloguer amb conductor (VTC), com Uber i Cabify, amb hores d’antelació. El decret llei de la Generalitat rebaixa les demandes del sector del taxi i obligarà a precontractar els VTC amb 15 minuts d'antelació, segons ha explicat el portaveu de l'associació majoritària Élite Taxi, Alberto 'Tito' Álvarez.

A la sortida de la reunió del Consell del Taxi d'aquest divendres al matí, Álvarez ho ha considerat "insuficient" i ha anunciat l'inici immediat d'una vaga indefinida. Els taxistes es dirigeixen a la T2 de l'aeroport del Prat per decidir en assemblea les mobilitzacions que emprendran a partir d'ara. Les associacions de taxistes demanaven la precontractació sis hores abans, com a mínim. D'altra banda, la proposta que ha plantejat el departament de Territori sí accepta l'altra línia vermella dels taxistes: el retorn a la base dels VTC quan acabin el servei. A més, la Generalitat també prohibirà que Uber i Cabify geolocalitzin els clients.

"Ens han dit que hi ha un temps mínim de precontractació que volen posar en el decret de 15 minuts i no hi estem d'acord", ha assegurat a l'ACN Tito Álvarez.

Els representants d'Élite Taxi s'han aixecat de la taula de negociació en rebuig a les propostes del Govern, tot i que altres associacions de taxistes han optat per continuar les converses.

De fet, el portaveu d'Élite Taxi ha dit que "és veritat que hi ha moltes mesures" en la proposta del Govern que l'associació veu amb bons ulls, com "treure la geolocalització" o que Ubers i Cabify "hagin de tornar a la base o al domicili fiscal". Però segons ell, "mai tornaran al domicili fiscal si estan picant serveis tota l'estona".

Per això, Álvarez ha dit que la proposta és "insuficient" i que els taxistes se'n van a la vaga de forma "immediata" i "indefinida". "Anem a l'aeroport i allà decidirem on portem els nostres taxis i ens quedem", ha afirmat.

En una assemblea improvisada davant de la conselleria de Territori, Tito Álvarez ha explicat als taxistes que la proposta del Govern és de "15 merda de minuts de precontractació".

"Guerra, guerra, guerra!", han cridat els taxistes, que han votat a favor d'una vaga indefinida i immediata. "No sabem quan publicaran el decret perquè hem marxat, però si podem aconseguir alguna cosa abans que es publiqui és ara", ha afirmat Álvarez, que ha cridat els taxistes a "ocupar el que sigui" amb els seus vehicles.