18 de gener de 2019
18.01.2019

El PSOE aprova al Parlament extremeny una moció perquè s'apliqui de nou l'article 155 a Catalunya

Els socialistes, juntament amb Cs, van donar suport a una proposta presentada pel Partit Popular

17.01.2019 | 23:26

L'Assemblea d'Extremadura va aprovar ahir una proposta del PP, que va tenir el suport del PSOE i de Ciutadans, per reivindicar l'esperit de la Transició i la defensa de la unitat d'Espanya, a més de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya.

La iniciativa, defensada per Cristina Teniente i que va tenir el vot en contra de Podem, defensa en primer lloc les lleis, acords i consensos de la Transició. El text exigeix també al Govern d'Espa-nya abandonar la «bilateralitat» amb Catalunya i la defensa incondicional dels símbols de la nació. Defensar la monarquia parlamentària i el castellà com a llengua vehicular i comú de l'ense-nyament a totes les comunitats autònomes, amb respecte a les llengües cooficials, són altres punts de la proposta popular.

Finalment, el text, amb sis punts, advoca per «traslladar al Govern d'Espanya el suport del poble extremeny, a través dels seus representants, a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola de manera ferma, amb l'amplitud i durada que es requereixi, per frenar el desafiament independentista català, recuperar la unitat entre els espanyols que viuen a Catalunya».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit