El rei Joan Carles apareix com un dels objectius inclosos en un primer document que va preparar l'equip de l'excomissari José Manuel Villarejo per als directius del BBVA. El banc va contractar els serveis del policia perquè elaborés informes sobre determinades persones que, consideraven, podien ajudar-los a aconseguir el poder del banc a través de la constructora Sacyr.

Segons una informació publicada pel digital Moncloa.com, en aquell document, que enumerava una sèrie de noms de personalitats de la vida pública i empresarial, s'incloïa el de Joan Carles de Borbó com un dels objectius principals. La nota publicada pel diari inclou també els noms del president de Sacyr, Luis del Rivero, l'exministre Miguel Sebastián, l'expresident del Banc Santander Emilio Botín, l'expresident del Govern Felipe González i qui va ser president del BBVA Emilio Ybarra.

Així, l'expresident de BBVA Francisco González hauria utilitzat el comissari Villarejo per tenir accés a temps real a les trucades telefòniques que es van fer en plena operació d'assalt al banc els principals promotors de la maniobra, el llavors president de Sacyr, Luis del Rivero, l'industrial Juan Abelló i el cap de l'Oficina Econòmica de José Luis Rodrí-guez Zapatero, Miguel Sebastián. Els informes destaquen que el rei havia de ser objecte d'investigació a causa de la bona relació del monarca amb Juan Abelló, que podria facilitar aquest canvi de cartes en el BBVA.

Per part seva, Villarejo va anunciar al jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castelló la seva voluntat de declarar sobre tots els assumptes que estan investigant en el marc del cas Tàndem i, en concret, va fer especial referència al cas del suposat espionatge encarregat pel BBVA per la seva «gran transcendència en luctuosos esdeveniments» que han tingut lloc a Espanya.

Així ho va assegurar l'advocat de Villarejo, Antonio Cabrera, al final de la declaració que el comissari jubilat va oferir a l'Audiència Nacional sobre l'operació Kit-chen, l'operatiu policial que s'hauria posat en marxa el 2013 per sostreure informació de l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

Montero: «És molt greu»

Paral·lelament, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, va assenyalar que les escoltes de l'excomissari José Manuel Villajero són un acte «molt greu» i posen en risc la seguretat nacional. «No es pot tolerar cap tipus d'intromissió en la democràcia d'Espanya», va destacar, apel·lant al fet que la Justícia haurà d'actuar.