Les protestes convocades pel sector del taxi a Barcelona en contra del decret del Govern sobre els vehicles de lloguer amb conductor, els anomenats VTC, es van saldar ahir a la nit amb set persones detingudes.

Fonts dels Mossos d'Esquadra han assegurat a Efe que fins a les 23 hores d'ahir el balanç de detinguts era de set persones per desordres i danys en les concentracions de protesta, dues d'elles practicades per la Guàrdia Urbana.

La Guàrdia Urbana té constància de tres agressions a vehicles VTC, i el cas més greu es va donar a la confluència de la Via Laietana amb el carrer Jonqueres, on un grup de persones va envoltar un vehicle VTC, li va rebentar alguns vidres i el va abonyegar, i el conductor va haver de ser atès pel Servei d'Emergències Mèdiques de Catalunya per una crisi d'ansietat.

El taxi de Barcelona va començar ahir una vaga indefinida que continua avui en protesta per la decisió del Govern de limitar a un mínim de 15 minuts el temps que ha de passar entre que es contracta un vehicle VTC i aquest pot prestar el servei, un interval de temps que els taxistes troben insuficient