L'expresident del Govern espanyol José María Aznar va beneir ahir l'estratègia i el lideratge de Pablo Casado, i va demanar de nou el vot per al PP per plantar cara al «desafiament existencial» que l'independentisme suposa per a l'Estat. En un discurs davant la convenció del PP, on va defensar mà dura a Catalunya, Aznar va demanar a la nova formació que no renunciï a la «pluralitat» per poder integrar tots els sectors de la dreta, i va advertir Casado que cal «escoltar» amb «atenció, humilitat i respecte» les crítiques dels seus votants. En aquest marc va acusar el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, de «rendir Espanya» als independentistes, i va assegurar que el secretari general del PSOE «ha de ser destituït democràticament pels ciutadans a les urnes». Aznar va enaltir el lideratge de Pablo Casado davant les crítiques de sectors de l'antiga direcció que no comparteixen l'estratègia d'aliances amb Vox i Cs que ha seguit a Andalusia, i li va recordar que cal construir comptant amb «amics i aliats».

«La renovació ens arriba a tots», va dir l'expresident, que va demanar a tot el partit que es comprometi a «actualitzar i enfortir el gran projecte» dels populars. En aquest marc va demanar al partit que no renunciï «a la pluralitat» per fer del PP «la casa comuna» del centredreta. «Afirmem la nostra vocació majoritària i fem que se sentin representats al PP la gran majoria d'espanyols», va sentenciar abans de reclamar a la direcció que escolti amb «atenció, humilitat i respecte» els que «ens diuen coses que necessitem sentir», encara que «algunes no ens agradin. Una mà estesa, segons Aznar, que ha de mantenir l'eix en els «principis» de la formació. El PP, va dir, «està lluny de les polítiques estridents» i de «l'arrogància dels simplistes». «No som ni hem estat mai espectadors dels problemes d'Espanya i hem posat el peu a terra intentant resoldre'ls».

Aznar també va advertir que la seva formació «no acceptarà» que el «destí de la nació» el marquin «els que volen trencar la Constitució Espanyola» i que «conspiren «contra els interessos dels espanyols». «Espanya té plantejat un desafiament existencial i hem de respondre a aquest desafiament amb tota serenitat i fermesa, amb decisió, voluntat, decisió històrica, coratge, ganes de futur i amb els vots, perquè aquest desafiament existencial el tenim sobre la taula». En aquest marc, Aznar va afirmar que cal «convocar el canvi amb urgència» a la Moncloa.