El Jutjat d'Instrucció número 22 de Barcelona ha arxivat provisionalment la causa contra el manresà i exconseller de la Generalitat de Catalunya Josep Huguet, que estava imputat per un delicte de coacció a la justícia per haver fet retuit d'una piulada a Twitter d'una informació sobre la filiació política de la secretària del jutjat de l'1-O, que va sortir pel terrat de la conselleria d'Economia de la Generalitat durant l'escorcoll que s'hi va realitzar el 20 de setembre del 2017 i les protestes que van tenir lloc just al davant de l'edifici. La resolució d'arxivament dictada pel jutge no és ferma, ja que ara la fiscalia hi podria presentar un recurs en contra.

En declaracions a Regió7, Huguet es va mostrar satisfet per la decisió judicial i va reconèixer que «no m'esperava que fos tan ràpid», ja que s'ha conegut només onze dies després de declarar com a imputat al jutjat. Segons ha explicat el mateix Huguet, el jutge, en la interlocutòria, constata que «l'únic que vaig fer va ser retransmetre una informació política que ja estava publicada en molts altres llocs» i que ja tenia una gran difusió a les xarxes.

La fiscalia va denunciar Huguet per haver fet a Twitter un retuit d'una notícia apareguda en un mitjà de comunicació sobre la filiació política de la secretària del Jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona, que porta la causa del referèndum de l'1-O.

En declaracions davant del jutge, el manresà va explicar que no tenia coneixement que la secretària en qüestió fos testimoni protegit en el cas de l'1-O, ja que va sortir pel terrat de la conselleria d'Economia durant el 20 de setembre del 2017.