La perforació de la galeria vertical paral·lela al pou on és el Julen, el nen de dos anys que va caure fa més d'una setmana en una galeria de 25 centímetres de diàmetre i 110 metres de profunditat, segueix «en condicions de treball extremes, amb uns materials d'una duresa enorme», segons el delegat del Col·legi d'Enginyers de Màlaga, Ángel García Vidal.

García Vidal, coordinador de l'operatiu tècnic de rescat, va precisar que durant tota la nit de diumenge a dilluns i ahir es va continuar la perforació d'aquest pou paral·lel al d'on és el Julen, que es trobava, al migdia, en un moment d'execució de 53 metres dels 60 de previstos.

Va assegurar que quan es va arribar a la cota 52 es va decidir, «i a més és necessari», que la màquina «tingués un manteniment i uns canvis dels mecanismes amb els quals treballa», encara que els treballs es van reprendre ahir mateix.

L'enginyer va explicar que «estem en una cota tan profunda i amb unes condicions tan difícils de treball que aquesta i altres màquines d'aquestes característiques tindrien les mateixes condicions després d'estar treballant tantíssimes hores, i sobretot amb les condicions dels materials geològics que ens estem trobant».

«Seguim lluitant i treballant amb moltíssim esforç i ànim de tot l'equip de treball per arribar com més aviat millor a la cota que hem d'assolir i poder continuar els següents treballs de l'encamisat i de la galeria», va manifestar l'enginyer.