El balanç de morts de l'atac perpetrat ahir pels talibans contra una base de les forces especials de la Direcció Nacional de Seguretat d'Afganistan a la província de Maidan Uardak (centre), ascendia anit a més de 100, segons fonts oficials.

«Tenim informació sobre la mort de 126 persones en l'explosió dins d'un centre d'entrenament», va assenyalar un alt càrrec del ministeri de Defensa del país centreasiàtic. Fonts provincials van indicar igualment que el balanç de víctimes mortals supera el centenar. El Govern no es va pronunciar oficialment sobre aquest extrem, i prèviament havia parlat de dotze morts.

Rahman Mangal, portaveu del governador provincial, va indicar que l'explosió va tenir lloc cap a les 7.00 del matí (hora local) a la base, situada a la localitat de Maidan Shahr, segons va informar la cadena de televisió Tolo News. La cadena va assenyalar que l'autoria de l'atac va ser reivindicada pels talibans, que van assegurar que un grup de milicians havien assaltat la base, en la qual hi devia haver unes 150 persones. Mangal va asseverar que almenys tres atacants haurien mort en el marc de l'assalt a la base. Diumenge un grup de milicians talibans va assassinar un agent dels serveis d'Intel·ligència del Govern d'Afganistan en assaltar una cerimònia de noces on es trobava la víctima a la província d'Helmand.