El president de la Junta d'Andalusia, el popular Juanma Moreno, ha dissenyat un govern de coalició amb Ciutadans (Cs) per a la XI Legislatura, sense quotes territorials, amb cinc independents (un del PP-A i quatre de Cs) dels 11 departaments que té el nou Executiu i amb afins a les sis conselleries del PP-A.

Per part del PP-A, l'únic que no està afiliat al partit és el conseller d'Hisenda, Indústria i Energia, Alberto García Valera, mentre que de Cs, tots els consellers, excepte el vicepresident i conseller de Turisme, Regeneració, Justícia i Administració Local, Juan Marín, són independents.

Es tracta d'un govern paritari, amb sis homes i cinc dones, sense comptar Moreno, en el qual hi ha representades l'Andalusia oriental i occidental «però sense ajust matemàtic», segons va indicar en roda de premsa Moreno, que va deixar clar que no ha buscat «els equilibris polítics». El nou Executiu de Moreno té tres membres de Sevilla i tres més de Màlaga, dos de Còrdova, i un de Cadis, Almeria, Huelva i Granada. Només es queda sense representació la província de Jaén.