Un infermer de 36 anys ha estat detingut acusat de violar una dona en coma des de fa 14 anys i que va donar a llum a finals de desembre en una clínica de Phoenix (Arizona), segons ha anunciat la Policia local, que ha confirmat que l'ADN del treballador es correspon amb el del nadó.

La dona, de 29 anys i membre de la tribu índia apatxe, va donar a llum el 29 de desembre a la Hisenda HealthCare de Phoenix. Les autoritats van obrir llavors una investigació en la qual van recollir mostres genètiques de tot el personal de les instal·lacions.

Així van poder localitzar Nathan Sutherland, un infermer de 36 anys que cuidava la víctima, segons ha explicat aquest dimecres el sergent Tommy Thompson en una compareixença davant dels mitjans de comunicació. Ara, l'home s'enfronta a dos presumptes delictes d'abusos sexuals i d'abús d'una persona en situació de vulnerabilitat.

El nadó, mentrestant, "està bastant bé", segons Thompson. La família va assumir la seva tutela després del naixement, que va agafar per sorpresa la pròpia clínica el 29 de desembre perquè el personal no s'havia adonat que la pacient estava embarassada, detalla la cadena CNN.