La Comissió Interamericana de Drets Humans (CIDH) ha xifrat aquest dimecres en 16 el número de morts en els enfrontaments entre manifestants i forces de seguretat a Veneçuela.

"CIDH segueix d'a prop els greus fets de violència a Veneçuela en el context de les manifestacions d'avui, que ja han generat almenys 16 morts, desenes de ferits i detencions", ha indicat l'organització a través del seu compte a la xarxa social Twitter.

A més, la CIDH ha cridat l'Estat veneçolà a respectar la llibertat, la vida i la integritat dels manifestants que han sortit als carrers durant la jornada de mobilitzacions a favor i en contra del president del país, Nicolás Maduro.

Per la seva banda, l'Observatori Veneçolà de Conflictivitat Social (OVCS) ha assenyalat que almenys 13 persones haurien mort durant els enfrontaments.

El president de l'Assemblea Nacional, Juan Guaidó, que s'ha proclamat president del país en el marc de les protestes, ha lamentat el succeït. "No tinc paraules per expressar el dolor que sento en seguir assabentant-me que veneçolans han estat assassinats durant les protestes en les últimes hores", ha manifestat en el seu compte de Twitter.