Els cotxes que operen amb Uber i Cabify ja han abandonat l'avinguda Diagonal de Barcelona, després de 10 dies ocupant-ne quatre carrils. Les directives de les companyies propietàries de les llicències de lloguer de vehicle amb conductor (VTC) han demant als treballadors que marxessin de la via un cop aprovat el decret llei que els obliga a precontractar el servei amb 15 minuts d'antelació i que el sector considera que els "expulsa" de Catalunya. Mentre retiraven els cotxes, els conductors donaven per fet que serien acomiadats "aviat". Els xofers, que han hagut de retirar més d'un cotxe cadascun, han denunciat també que s'han trobat amb alguns vehicles amb rodes punxades i oli al tub d'escapament perquè generin molt de fum en arrancar, quan es disposaven a deixar la via lliure.

Els conductors d'VTC denuncien atacs per part de taxistes

"Tots sabem qui ha sigut", ha dit a l'ACN un dels conductors de Vector, Jaime, que ha acusat el col·lectiu del taxi d'haver sigut responsable d'aquestes accions vandàliques. Al llarg del conflicte entre taxistes i VTC, els últims han denunciat repetits atacs als vehicles que conduïen per part de taxistes.

Els treballadors de les empreses que operen a través de les plataformes d'Uber i Cabify han entomat amb resignació la decisió dels seus caps d'abandonar la protesta a l'avinguda Diagonal de Barcelona. "No sabem què passarà però té molt mala pinta, tothom va en contra nostra", ha explicat a l'ACN el Julián, un treballador de Forever Tours Dream, de 55 anys i amb contracte indefinit des de fa un any.

Dubtes sobre si Cabify es quedarà a Barcelona

El futur més immediat dels conductors de vehicles VTC és "incert", ha explicat. Aquest dimecres l'empresa comunicarà quins seran els propers passos, quants acomiadaments es faran efectius i com hauran de reclamar les indemnitzacions per finalització de contractes. Tot i disposar d'un contracte indefinit, Julián dona per fet que serà acomiadat d'aquí a poc. "No crec que sigui viable per Cabify quedar-se a Barcelona un cop aprovat el decret", ha lamentat.

Els pocs cotxes que encara queden a l'avinguda tenen algun problema tècnic que estan solucionant in situ abans de portar-los a la base, ha explicat a l'ACN un dels encarregats de Vector Ronda Teleport, José. Segons ha dit, la regulació del Govern "no és viable" i ja ha comportat acomiadaments dels xofers amb contractes que vencien aquesta setmana.