Una dona de 54 anys va morir aquest diumenge en ser atropellada pel seu vehicle mentre parlava pel telèfon mòbil en baixar a tancar la porta del seu habitatge, situada a Alacant. La Policia Local estudia com a hipòtesi que la víctima es va oblidar de posar el fre de mà i el seu cotxe se li va tirar a sobre mentre parlava per telèfon amb una amiga, la qual va donar la veu d'alarma després d'acudir amb urgència a veure què havia passat, segons informen fonts de la Regidoria de Seguretat. L'impacte va ser ser mortal perquè el SAMU va intentar reanimar-la sense èxit durant mitja hora.

Els serveis d'emergència van ser alertats de l'accident cap a la una del migdia però el succés va ocórrer abans d'aquesta hora. El tràgic accident va passar en un xalet. Segons les dades recollides per la Policia Local d'Alacant, la víctima és una dona de 54 anys que es disposava a sortir del seu domicili en el seu vehicle, un Volkswagen Polo. La conductora va aturar el cotxe i va baixar amb la intenció de tancar la porta d'accés al seu terreny.

En aquest moment la dona anava parlant amb una amiga a través del telèfon mòbil i va oblidar-se de posar el fre de mà, per una badada o potser pensant que no era necessari. No obstant això, la fatalitat va voler que el cotxe es desplacés a causa del pendent del camí i atropellés mortalment la dona.

Veu d'alarma

L'amiga amb la qual parlava per telèfon va sentir un fort crit de la víctima i en no saber què li havia passat es va desplaçar amb urgència fins al domicili per esbrinar-ho i va avisar els seus familiars. Un cop a l'habitatge es va trobar la seva amiga atropellada pel cotxe i va donar la veu d'alarma. Així mateix, un veí de la zona va ser qui li hauria tret el vehicle de sobre.

Quan es va donar l'avís, es van desplaçar al lloc diverses dotacions del Consorci Provincial de Bombers del parc de Sant Vicent i efectius del Servei de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvament (SPEIS) d'Alacant. Una ambulància també va acudir-hi i els sanitaris van estar durant mitja hora practicant maniobres de reanimació cardiopulmonar avançada, però al final van haver de confirmar la seva defunció. La Policia Local d'Alacant, que també va mobilitzar diverses patrulles, va comunicar els fets al jutjat de guàrdia.

Poc després que un furgó funerari de l'Institut de Medicina Legal marxés de la finca, una grua municipal va sortir remolcant el cotxe de la víctima. Diaro Información explique que l'autòpsia es fa aquest dimarts i determinarà la causa exacta de la mort.

A la part posterior del vehicle remolcat encara hi anaven penjant de l'eixugaparabrises del darrere uns auriculars, presumiblement els que duia posats la dona quan va ser atropellada per el seu cotxe.