30 de gener de 2019
30.01.2019
Regió7

La Guàrdia Civil denunciarà un familiar del Julen pel pou il·legal on va caure el nen

El director de la Guàrdia Civil va assegurar que esperen tenir «en els propers dies» acabada la investigació per la mort

29.01.2019 | 23:37
La Guàrdia Civil denunciarà un familiar del Julen pel pou il·legal on va caure el nen

Després de la tragèdia ocorreguda a Totalán, és el moment de començar a depurar responsabilitats. Tot i la suma de fatalitats que van portar a la mort el petit Julen, algunes situacions que s'haurien pogut evitar van ser decisives. Així, la Guàrdia Civil ha fixat la mirada en David Serrano Alcaide, el propietari de la finca i parella d'una cosina del pare del Julen, i el pouaire, Antonio Sánchez, responsable de l'empresa Triben Perforaciones, que es va encarregar d'excavar el fatídic pou, que ara afirma que ell va tapar el pou i que el va deixar en un estat totalment diferent de com està ara mateix. Tots dos hauran de respondre davant la justícia per una excavació il·legal que, a més, no compleix les mesures de seguretat mínimes en aquest tipus d'obres. Després dels fets, la Justícia i la Guàrdia Civil investiguen un homicidi imprudent que suposa penes que van des dels 18 mesos per imprudència lleu a quatre anys si es tracta d'una imprudència greu, a més de la corresponent inhabilitació.

En aquest sentit, el director de la Guàrdia Civil, Félix Azón, va assegurar que esperen tenir «en els propers dies» acabada la investigació per la mort del Julen, i va recordar que hi estan posant «tots els mitjans».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook