L'Audiència de Barcelona ha ordenat reobrir el cas del trasplantament de l'exjugador del Barça Eric Abidal. Estima així els recursos presentats per fiscalia i per l'Advocacia de l'Estat, que volen que el cosí d'Abidal declari com a testimoni.

El jutjat d'instrucció número 28 de Barcelona va arxivar el procediment el 18 d'abril del 2018. Segons l'Audiència, des d'aquesta data hi ha hagut "un canvi en les circumstàncies" que es van tenir en compte en el moment de prendre aquella decisió. Entre elles cita dues compareixences de la magistrada jutgessa del registre civil número 3 de Barcelona sobre el document de consentiment del donant. L'arxiu es va mantenir el 16 de juliol, després d'aquests testimonis, i es va tornar a ratificar l'1 d'octubre.

Fiscalia reclamava que es clarifiquessin les "discrepàncies" sobre el document de consentiment, per esclarir si hi ha un o existeixen dos. A més, volia que el cosí d'Abidal declarés com a testimoni i, en cas de constatar-se que no va ser el donant, pugués fer-ho ja en qualitat d'investigat. L'Advocacia de l'Estat també considerava necessària la declaració del cosí.

En aquest procés estan personats el mateix Abidal i també Sandro Rosell, expresident del club. La polèmica va sorgir a principis de juliol, quan 'El Confidencial' va publicar unes converses telefòniques de Rosell que deixaven entreveure que s'hauria adquirit un fetge il·legal per a Abidal.