La Policia Nacional va visitar «diverses vegades» la mesquita de Ripoll on va treballar l'imam Abdelbaky Es Satty, considerat el cervell dels atemptats gihadistes que van tenir lloc a Barcelona i a Cambrils el 17 d'agost del 2017, abans d'aquella data, segons va explicar ahir el seu secretari, Hamid Barbach.

En concret, Barbach va explicar ahir, davant la Comissió d'Investigació sobre els atemptats que s'ha constituït al Parlament de Catalunya, que almenys tres vegades es van presentar agents de la Policia Nacional a la mesquita.

«Van venir, primer, dos dies i van preguntar per Es Satty, si encara treballava aquí. I després van tornar a trucar al president de la mesquita i li van demanar el registre de l'associació», va assegurar el secretari davant la comissió parlamentària.

Hamid Barbach va relatar també com va intentar involucrar en les tasques de l'oratori un dels ter-roristes, Mohammad Hichamy, però que aquest no ho va voler.

«Li vaig insistir perquè ens ajudés perquè ell parlava català i estava molt integrat, però deia que no tenia temps i no podia», va assenyalar el secretari en la seva declaració en seu parlamentària.