30 de gener de 2019
30.01.2019
Regió7

Robert Manrique critica les traves de l'Estat en la investigació dels atemptats del 17-A

Demana esbrinar "si malauradament es va poder cometre algun tiups d'errada estratègica de seguretat" amb l'imam

30.01.2019 | 09:42

Robert Manrique, assessor de la Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats per Terrorisme, ha criticat aquest dimecres les traves de l'Estat en la investigació dels atemptats del 17-A- En declaracions a Catalunya Ràdio, Manrique ha remarcat que Alemanya, Gran Bretanya o França, que han patit atemptats jihadistes, el primer que han fet és crear comissions d'investigacions.

"Aquí estan prohibint les investigacions de dades i la creació d'una comissió al Congrés. Tant costa fer-la en l'àmbit de l'Estat i començar a esbrinar si s'ha fet alguna cosa malament?", s'ha queixat. També ha reclamat esbrinar qui era realment l'imam i "si malauradament es va poder cometre algun tipus d'errada estratègica de seguretat".

Després que el secretari de la mesquita de Ripoll assegurés que la Policia Nacional havia preguntat per l'imam abans dels atemptats, Manrique ha apostat per "arribar fins al final" i esbrinar realment qui era aquest senyor i si tenia una relació d'algun tipus amb el CNI.

La unitat que assessora Manrique és acusació en el judici del 17-A i no descarta demanar que a l'Estat se'l condemni per responsabilitat civil subsidiària.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook