El president del Govern, Pedro Sánchez, va qualificar de «tirà» el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, tot assegurant que qui respon «amb bales i presons» a les ànsies de llibertat i democràcia del poble «no és un socialista sinó un tirà», fet pel qual va instar la Internacional Socialista a fer arribar el seu «suport» als veneçolans.

Durant la clausura del Consell de la Internacional Socialista que es va celebrar a la República Dominicana, Sánchez va assenyalar que els veneçolans han de sentir que la seva lluita per la llibertat i per la democràcia és la raó de ser dels partits polítics socialistes i que «sempre estaran» amb ells.

Així mateix, el president del Govern espanyol va voler enviar «la mateixa fraternitat» als nicaragüencs «en la seva recerca de la democràcia i la llibertat». Durant la reunió de la Internacional Socialista es va aprovar l'expulsió del Front Sandinista d'Alliberament Nacional (FSNL) de la Internacional.

Segons va explicar Sánchez, «no hi ha socialisme sense llibertat», i va afegir que al poble se'l protegeix «deixant que s'expressi en llibertat». «Llibertat i igualtat, mai una sense l'altra», va reivindicar, tot afegint que l'extrema esquerra s'entesta en la igualtat de tothom mentre que l'extrema dreta busca la llibertat també «a qualsevol preu» tot i crear desigualtats.

Per altra banda, la subsecretària d'Interior, Isabel Goicoechea, va avançar que es facilitarà als veneçolans l'estada legal a Espanya a través de l'«ajuda humanitària» prevista a la Llei d'Asil i Refugi. En tot cas, va aclarir que el Govern no té previst reconèixer de forma general l'estatut de refugiat.

Goicoechea va assenyalar que aquesta va ser la decisió del Consell de Ministres i que serà anunciada a la Comissió Interministerial d'Asil i Refugi (CIAR) que se celebrarà el proper mes de febrer. Aquesta actuació, segons va explicar, ja s'estava posant en pràctica en alguns casos, però ara, segons la subsecretària, es realitzarà «de forma massiva». Es tracta d'una de les mesures que, segons va dir, s'han pres per millorar la situació de l'Oficina d'Asil i Refugi d'Espanya.