31 de gener de 2019
31.01.2019

La principal VTC de Barcelona inicia un ERO per acomiadar tota la plantilla

Vector Ronda, que opera amb Cabify, té 600 llicències i un miler de treballadors

31.01.2019 | 00:32

La direcció de l'empresa Vector Ronda, que disposa d'unes 600 llicències per a vehicles de lloguer amb conductor, va comunicar ahir als seus treballadors l'inici d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que suposarà l'acomiadament de tota la plantilla, integrada per uns mil treballadors.

La portaveu dels conductors d'aquesta companyia, María José Delgado, va explicar que la plantilla s'oposarà a l'ERO, encara que fan responsable dels possibles acomiadaments el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. «Des d'aquest moment fem responsable de cadascun dels acomiadaments que es produeixin el conseller Damià Calvet, al qual exigim la dimissió immediata», va afirmar Delgado, que també va avançar que continuaran «la lluita» pels seus llocs de treball.

Vector Ronda és la principal empresa de permisos de VTC a Catalunya, amb aproximadament unes 600 i un miler de treballadors, i treballa preferentment amb la plataforma Cabify.

Precisament ahir la patronal del sector del lloguer de vehicles amb conductor, Unauto VTC, va assegurar en un comunicat que diverses empreses presentaran davant l'autoritat laboral expedients de regulació d'ocupació coincidint amb l'entrada en vigor del decret del Govern que regula la seva activitat.

La presentació d'aquests ERO ja s'havia anunciat i ara es materialitzaran perquè el decret, segons aquesta associació, fa «inviable» l'activitat de les empreses de VTC i les «aboca al tancament i a l'acomiadament de milers de treballadors».

El Govern de la Generalitat va aprovar aquest passat dimarts el decret que obliga a precontractar el servei d'un vehicle de lloguer amb conductor, els anomenats VTC, amb una antelació mínima de 15 minuts, una normativa que entrarà en vigor demà.


Protestes a Madrid

Una multitudinària concentració de taxistes va tornar a exigir, ahir, des de la Puerta del Sol de Madrid una regulació immediata de les VTC i van carregar contra el president de la Comunitat de Madrid, Ángel Garrido, pel seu rebuig a la proposta remesa per les associacions del sector. «Garrido dimissió» o «Garrido, per quant t'has venut» eren les consignes més corejades pels taxistes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit