El grup parlamentari PSC-Units va registrar ahir divendres dotze preguntes parlamentàries sobre la nova Àrea de Seguretat Institucional creada per la Generalitat per garantir la seguretat del president català, Quim Torra, i els expresidents.

El Govern va acordar dimarts passat la creació d'aquesta àrea amb l'objectiu de garantir la seguretat del president de la Generalitat, els expresidents i el titular del departament de Presidència.

Segons va detallar la portaveu del Govern, Elsa Artadi, la Generalitat està aplicant «el mateix model que tenen els estats, que és donar una prioritat i tracte diferent al president de la Generalitat» i dotar de més flexibilitat aquesta unitat, que serà formada per personal dels Mossos d'Esquadra.

Però en una bateria de dotze preguntes registrades ahir divendres al Parlament, el diputat del PSC-Units Carles Castillo qüestionava sobre quines raons justifiquen la creació d'aquesta àrea, quins agents la integraran, quin impacte pressupostari tindrà o a partir de quan és previst implementar-se.

Els socialistes pregunten també «què és el que està fallant a l'actual model que aconselli fer aquest canvi i crear la nova àrea», quins objectius persegueix la seva creació que no es poguessin aconseguir amb el model vigent fins ara, o què diferencia el nou servei d'escorta del prestat fins ara.