Les Nacions Unides va anunciar ahir que el Govern de la República Centreafricana va aconseguir signar un acord de pau amb els grups armats reconeguts per les autoritats del país durant les converses mantingudes a Khartum, la capital del Sudan, va confirmar la Missió d'Estabilització de l'ONU a la RCA, la MINUSCA, en la culminació de les converses que van començar el 24 de gener.

«S'ha aconseguit un acord de pau en aquest moment a Khartum», va confirmar pocs minuts després el Govern centrafricà en un tuit en què afegeix que el pacte «hauria de ser rubricat» avui i signat per totes les parts a Bangui d'«aquí a pocs dies».

«Aquest és un gran dia per a la RCA i per a tots els pobles del centre d'Àfrica», va afegir el mediador de la Unió Africana, el comissari per a la Pau i la Seguretat de l'organització internacional, Smail Chergui.

«Són unes converses de pau històriques», va reconèixer a Europa Press des de Khartum el portaveu de la MINUSCA, Vladimir Monteiro, dijous passat en l'arrencada de les converses, ja que «per primera vegada els catorze grups armats reconeguts es reuneixen amb el Govern».

La trobada s'emmarca en la iniciativa de la Unió Africana per posar fi al conflicte que va començar a final del 2013 i que enfronta el Govern centreafricà als antics rebels Séléka, principalment musulmans, i les milícies d'autodefensa antibalaka, predominantment cristianes.