Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per intentar identificar els autors de les actuacions contra una vintena de jutjats catalans, on els CDR han abocat aquesta matinada excrements i escombraries per protestar contra l'imminent inici del judici al procés.

Segons fonts policials, els Mossos han obert una investigació per intentar determinar l'autor o autors d'aquestes actuacions dels autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR), que també han estat condemnats per la Fiscalia General de l'Estat.

Els CDR han abocat fems i residus davant de la Ciutat de la Justícia i els jutjats de Manresa, Berga, Martorell, Solsona, Cerdanyola, Esplugues de Llobregat, Gavà, Mataró, Mollet, Rubí, Vic i Vilafranca del Penedès, així com de les localitats de Cervera, Figueres, Girona, Ripoll, Olot i Sant Feliu de Guíxols i Tarragona i Valls.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha demanat que es depurin responsabilitats davant la "cadena de sabotatges" a seus judicials per part dels CDR, que veu "inacceptable" en un Estat de Dret, ja que altera el "normal funcionament" de les Institucions de l'Estat.

Segons el TSJC, la successió de "sabotatges" ha provocat aquest dilluns una "important incidència" en l'obertura dels edificis judicials, fins al punt que ha obligat a tancar algunes instal·lacions, fet que ha tingut "influència directa" en el servei al ciutadà.

La protesta davant els jutjats, que els CDR han reivindicat en el seu compte de Twitter, porta com a lema "merda de justícia" i "judici farsa", en una crítica al judici del procés que s'iniciarà el pròxim 12 de febrer al Tribunal Suprem.