El president del Govern, Pedro Sánchez, va destacar ahir el valor social que trasllada el precandidat socialista a l'Ajuntament de Madrid, Pepu Hernández, que considera que «pot i guanyarà les eleccions», així com va defensar el «dret a posicionar-se» dels militants, inclòs ell. Així ho va manifestar durant la presentació de la precandidatura d'Hernández, al Teatre La Latina de Madrid. Pepu Hernández va entrar acompanyat per la cúpula de Ferraz: amb Sánchez; el secretari d'organització del PSOE i miistre de Foment, José Luis Ábalos; la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, així com del secretari general del PSOE-M, José Manuel Franco.

En la seva intervenció, Sánchez va parlar com a president, com a secretari general, com a militant i com a veí de Madrid. Per a ell, el PSOE ofereix un projecte «garantista» en què hi ha primàries però que cadascú té el seu dret a ser votat i votar i «a poder posicionar-se», fins i tot ell. «Tinc dret a poder dir quin és el millor projecte per a Madrid i la millor candidatura. Si Pepu és aquí és per la petició que li he fet com a militant», va assegurar.

En aquest punt, Pedro Sánchez va lamentar que «tres dies» hagin estat suficient perquè «sense obrir la boca» l'«estiguin atacant», en referència a les suposades irregularitats d'Hernández relacionades amb la societat mercantil Saitama.