La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, creu que «des del punt de vista racional» els Pressupostos Generals de l'Estat són «bons per als ciutadans» tant del conjunt d'Espanya en general com de Catalunya en particular i espera que ERC «reflexioni». «Supeditar el vot a d'altres qüestions que no depenen del poder executiu, sinó d'altres com pot ser el judicial, està fora del sentit comú», va agregar.

Així es va pronunciar la ministra després de reunir-se amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en ser preguntada per l'anunci d'ERC que presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos en no haver arribat per part del Govern central «els gestos de categoria» cap a Catalunya que li havien demanat, entre d'altres que no hagi donat instruccions a la Fiscalia perquè hi hagi moviments en la causa sobre el procés sobiranista.

«És important que els grups polítics es plantegin donar suport o no als pressupostos en funció del contingut dels mateixos pressupostos, són bons en termes generals, tornen a recuperar les polítiques socials que havien estat abandonades els darrers anys, generen benestar, combaten la desigualtat i la pobresa al nostre país i això és bo per a tot Espanya i també per als ciutadans que viuen a Catalunya o a la Comunitat Valenciana», va dir Batet.

A més, va recalcar que compleixen amb els estatuts d'autonomia, tant el català com el valencià, perquè la voluntat del Govern de Pedro Sánchez ha estat «des del primer moment» atendre les necessitats reals dels territoris i també «complir amb la legalitat vigent». Quan li van preguntar sobre si s'haurien de convocar eleccions en cas que no es tiressin endavant els comptes, ha incidit en el missatge que tant ERC com el PDeCAT «farien bé en votar aquests pressupostos que estan esperant els catalans» i que generen benestar: «Tindria tot el sentit del món que hi donessin suport, a un govern se li poden demanar moltes coses però dins de l'àmbit de la seva competència, i dins del nostre, que és presentar uns pressupostos, hem donat resposta a les necessitats».

Espera, per tant, que facin aquesta reflexió abans del proper 12 de febrer, perquè fins aleshores «tenen temps per estudiar-se bé els comptes i per valorar quin és el cost d'oportunitat per a tots els ciutadans de Catalunya i del conjunt de l'Estat».