El Papa ha assumit que el maltractament i abusos a monges per part del clergat «és un problema» vigent, alhora que va denunciar que «la dona és considerada de segona classe». Així ho va posar de manifest durant la roda de premsa a l'avió de tornada a Roma del seu viatge de tot just 40 hores a Abu Dhabi.

«És cert, dins de l'Església hi ha hagut clergues que han fet això. En algunes civilitzacions de manera més forta que en altres. Hi ha hagut sacerdots i també bisbes que han fet això. I jo crec que encara es fa: no és que s'acabi quan te n'adones. La cosa va endavant així, i des de fa temps estem treballant en això. Hem suspès alguns clergues, expulsats, i també, no sé si ja s'ha acabat el procés, desfet alguna congregació religiosa femenina que estava molt relacionada amb aquest fenomen», va assenyalar ahir el pontífex.

Un periodista va recordar al Sant Pare l'article publicat per la revista femenina de L'Osservatore Romano en què es denunciava l'abús sexual que han patit dones consagrades a l'Església per part de sacerdots. Així, li va preguntar si és possible pensar que la Santa Seu pot fer alguna cosa per afrontar també aquest problema amb un document o línies guia.