05 de febrer de 2019
05.02.2019
Regió7

Rodrigo Rato: «El president del BBVA em va dir que el millor era que dimitís»

«El president de BBVA em va demanar que dimitís el 6 de maig -del 2012- a les oficines del ministeri d'Economia al passeig de la Castellana»

04.02.2019 | 23:16
Rodrigo Rato: «El president del BBVA em va dir que el millor era que dimitís»

L'expresident de Bankia Rodrigo Rato ha assegurat que l'anterior president de BBVA, Francisco González, li va demanar el 2012 que dimitís perquè considerava que «no era bona idea» que un membre del Govern del PP mantingués el paper de president d'un banc que havia de ser rescatat.

«El president de BBVA em va demanar que dimitís el 6 de maig -del 2012- a les oficines del ministeri d'Economia al passeig de la Castellana», va indicar el també exvicepresident econòmic del Govern en la seva quarta sessió d'interrogatori per part de la Fiscalia Anticorrupció en el marc del judici per la sortida a borsa de Bankia el juliol del 2011.

Aquest fet s'emmarca en el moment en què els tres principals banquers espanyols del moment, Emilio Botín, Francisco González i Isidre Fainé van mantenir una reunió amb el llavors ministre d'Economia, Luis de Guindos, sobre la crisi de Bankia entre el 4 i 6 de maig. Poc després que González li demanés la dimissió ho va fer Guindos en qualitat de ministre.

«Vaig estar d'acord amb el que m'havia demanat el ministre, ja que vaig pensar en l'interès dels accionistes. Si jo era un problema no tenia inconvenient a anar-me'n», va dir. Rato, ara a la presó pel cas de les targetes black, va indicar que Guindos li havia dit que marxés «immediatament sense esperar cap termini». «Així ho vaig fer, ho vaig comunicar en un cor-reu intern a la plantilla abans de dinar el dia 7 i la tarda ho vam anunciar Goirigolzarri i jo a l'opinió publica», va precisar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook