El rector de la parròquia de Constantí i la Canonja, Francesc Xavier Morell, va deixar ahir el cà-rec després que s'hagi fet públic que va ser investigat per dos casos diferents d'abusos a menors i pornografia infantil.

En un comunicat emès per l'arquebisbat de Tarragona, Morell apunta que d'acord amb l'arquebisbe ha «decidit demanar absentar-se un temps».

Morell afirma que va ser nomenat rector de les dues parròquies el setembre del 2018 «amb la plena confiança» de l'arquebisbe, una confiança que, segons el clergue, no li ha fet falta durant tot aquest temps.

Morell apunta que la decisió arriba després de les notícies aparegudes als mitjans de comunicació, «tot i que els fets ocorreguts no impedeixen exercir el ministeri en aquestes parròquies i en bé d'elles». Finalment, lamenta que s'hagi produït aquesta situació i demana disculpes «si algú s'ha sentit ofès». L'arquebisbat de Tarragona va investigar l'actual rector de l'església de Sant Feliu de Constantí i un altre clergue després de ser denunciats.

D'altra banda, l'home que va denunciar els abusos de mossèn Llagostera, ara ja mort i que també havia estat rector a Constantí, Joan Maria Ramon, va valorar que després de fer públic el seu cas n'hagin aflorat d'altres. Ramon va explicar a l'ACN que està «més que satisfet» si la seva denúncia ha servit d'ajut per «descarregar consciències», posar en alerta «pares de potencials víctimes» o perquè «qui té interès a fer malifetes estigui relaxat».

Alhora, Ramon va dir que li «dol» perquè «demà hi haurà notícies d'un altre poble del costat o de més al sud o al nord», ja que «l'activitat segueix perquè la impunitat preval en aquest moment».