La diputada d'ERC i també escriptora Jenn Díaz va explicar ahir davant el ple del Parlament de Catalunya que va ser víctima de «violència masclista, física i psicològica», fa deu anys.

Així ho va revelar durant el debat d'una moció sobre «les actituds negacionistes que posen en perill els drets de les dones», presentada per JxCat.

Díaz va recordar diferents casos de violència masclista i d'assassinats de dones en els últims temps, tant a Catalunya com al conjunt d'Espanya. I tot seguit, al final de la seva intervenció i visiblement emocionada, va explicar: «Hola, em dic Jenn Díaz i fa deu anys vaig ser víctima de violència masclista, física i psicològica».

Després d'això, els diputats presents a l'hemicicle, llevat de la majoria dels diputats del grup de la bancada de Ciutadans, es van posar drets i li van dedicar una sonora ovació.

La revelació de Díaz va tenir lloc en el marc d'un ple que va aprovar per unanimitat una moció de JxCat que rebutja «qualsevol tipus d'acord explícit o implícit» amb formacions que plantegin l'eliminació o reducció de les mesures contra la violència masclista.

La iniciativa també expressa el seu rebuig a «qualsevol posicionament polític que propugni la derogació, eliminació o reducció de les mesures de protecció de la dona enfront de la violència masclista».

Així mateix, el text de la moció rebutja «qualsevol manifestació d'aquest tipus de violència i reafirma el seu compromís amb les víctimes», i reclama tolerància zero per als maltractadors.

La moció de JxCat demana comprometre's a garantir el compliment de la Convenció d'Istanbul i la Convenció sobre l'eliminació de totes les formes de discriminació de les dones, i declara «la necessitat de no fer enfocaments ideològics de la perspectiva de gènere».

A més, la moció aprovada ahir reivindica els moviments feministes, «especialment davant de l'auge de l'extrema dreta i el creixement dels moviments fonamentalistes», i insta el Govern català a construir una agenda 2030 feminista i actuar per desmentir qualsevol dada falsa de la violència masclista.