07 de febrer de 2019
07.02.2019

«Em dic Jenn Díaz i fa 10 anys vaig patir violència masclista. No ho explico com a víctima sinó com a supervivent»

La diputada d'ERC explica el seu testimoni al Parlament durant el debat d'una moció sobre drets de les dones

07.02.2019 | 16:02
«Em dic Jenn Díaz i fa 10 anys vaig patir violència masclista. No ho explico com a víctima sinó com a supervivent»

La diputada d'ERC Jenn Díaz ha aprofitat el seu torn de paraula durant el debat d'una moció al Parlament sobre violència masclista i drets de les dones per explicar el seu testimoni en primera persona i relatar la seva experiència com a dona maltractada. Després de detallar diversos testimonis de dones que han explicat nefastes experiències patides a mans d'homes, ha volgut "seguir el seu exemple" i fer que "el testimoni sigui l'arma" contra el masclisme.

"Hola, em dic Jenn Díaz i fa deu anys vaig patir violència masclista, física i psicològica. Però no ho explico com a víctima sinó com a supervivent", ha dit entre llàgrimes i amb una emoció notable. Seguidament ha abandonat la tribuna d'oradors del Parlament, rebent l'aplaudiment de la majoria de diputats –tot i que no de tots- i veient com molts es posaven de peu.

Les mostres de suport i escalf a Díaz s'han succeït mentre duraven els aplaudiments, especialmens els seus companys d'escó d'ERC, JxCat o la CUP. Al grup de Ciutadans, els aplaudiments han estat molt menors, fet que ha estat criticat per part de membres dels partits independentistes. Un dels pocs diputats que ha aplaudit, tímidament, les paraules de Díaz per part del partit d'Arrimadas ha estat el manresà Antonio Espinosa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook