08 de febrer de 2019
08.02.2019
Regió7

Condemnat a vuit mesos de presó per amenaçar tres guàrdies civils el dia següent a l'1-O

La jutgessa considera provat que l'acusat, de Lleida, va difondre la imatge dels agents per Internet animant a «fer que marxin d'aquí amb la por de no voler tornar»

08.02.2019 | 15:18
Imatge de l'1-O a Lleida

El jutjat penal 2 de Lleida ha condemnat a vuit mesos de presó un veí de Lleida acusat d'amenaçar tres guàrdies civils, el dia següent a l'1-O, quan els va veure passejant pels voltants de la Seu Vella de Lleida, vestits de paisà. La jutgessa considera provat que l'acusat els va reconèixer com a membres del dispositiu policial de l'1-O, que els va seguir i els va fer fotografies amb el mòbil i que, amb la intenció "d'acovardir-los" els va dir que eren uns "fills de puta" i que "haurien de matar-los a tots". La magistrada també considera provat que l'acusat va compatir les fotografies al seu perfil de Facebook animant la gent a "fer que marxin d'aquí amb la por de no voler tornar".

Segons recull la sentència, poc després de la primera trobada, quan l'acusat anava cap a casa amb un company de feina, se'ls va tornar a trobar i els va tornar a insultar, afegint "fora d'aquí forces de l'ocupació" i "assassins". Després, considera provat la jutgessa, l'acusat va publicar al seu perfil de facebook les fotografies dels agents i hi va escriure "aquests animals no els vull al meu país", "aneu allí a desitjar-los una estada inoblidable", "els he seguit, increpat i tenien una actitud xulesca", "què covards" o "que no estiguin tranquils en cap racó de la ciutat, que marxin d'aquí amb la por de no voler tornar".

L'escrit a Internet, segons recull la sentència, acabava animant la gent a "desfogar la ràbia que ells provoquen de manera pacífica però contundent" i "que vegin que el poble no es doblega i que els carrers seran sempre nostres". Segons es recull a l'escrit, l'acusat va compartir les fotografies amb els seus amics i després les va esborrar.

La sentència també recull que, en el judici, l'acusat va reconèixer haver fotografiat els agents però va declarar que només els va dir "us he reconegut" i "fora les forces d'ocupació". Va explicar que va penjar les fotos al facebook "per tot el que havia passat el dia anterior" però que després les va esborrar.

En la seva declaració, el company de feina de l'acusat va ratificar la versió de l'encausat i va declarar que els agents no van estar espantats en cap moment i que fins i tot un d'ells els llençava "petonets, en plan broma". Segons la sentència, la jutgessa entén que aquest petó demostra que l'objectiu dels agents era "evitar qualsevol confrontació".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook