Alberto Núñez Feijóo, el president de la Xunta de Galícia i Juan Manuel Moreno, president de la Junta de Andalucía finalment assistiran a la concentració del proper diumenge a Madrid contra la política del govern de Pedro Sánchez en el conflicte català. Els dirigents populars havien assegurat que no viatjarien a Madrid per problemes d'agenda. Feijóo, que es troba de viatge oficial a Estats Units des del passat dimarts, ha avançat l'últim acte del seu viatge, una promoció de l'any Xacobeo, per poder acudir a la concentració de la plaça Colón.

Per l'altra banda, Moreno, que havia assegurat que tenia un compromís familiar, finalment l'ha cancel·lat per no faltar a la seva cita a la capital espanyola. L'andalús ha explicat en una entrevista a Onda Cero que va modificar la seva agenda per evitar que es malinterpretés la seva absència i perquè es tracta d'un acte que "requereix el compromís de tots". Ha considerat que existeix una situació d'"emergència nacional" pel "deliri" dels independentistes i del propi president del Govern, que creu que està actuant en connivència.

Així doncs, el Partit Popular organitzarà autobusos per viatjar a Madrid des de totes les províncies d'Andalusia i Galícia.

Qui no assistirà a la concentració de Madrid serà Alfonso Alonso, el president dels populars bascos, ja que el mateix dia participarà en l'acte d'homenatge a Joseba Pagazaurtundua, Policia Municipal de la localitat basca d'Andoain assassinat per ETA el 2003. En representació del PP basc, viatjaran a Madrid Iñaki Oyarzábal, president del PP de la província d'Álaba, i Raquel González, la seva homòloga de Bizkaya, a més d'autobusos des de les tres províncies del País Basc.