El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat en una roda de premsa al Palau de la Generalitat que "és el govern espanyol qui ha abandonat el diàleg" i ha assegurat que l'executiu català "ni ho ha fet ni ho farà". En aquest sentit, Aragonès ha explicat que el Govern segueix a la taula i hi seguirà sempre i ha destacat que sempre estaran compromesos amb una solució democràtica a un conflicte polític.

D'altra banda, el vicepresident també ha lamentat que l'executiu espanyol "hagi cedit" a la pressió de la ultradreta, en referència a la manifestació convocada per aquest diumenge convocada per Vox, Ciutadans i el PP, i ha assegurat que demostra "manca de valentia o convicció". "Aquest pas enrere dóna per bons els arguments que han exhibit Casado, Ribera i Abascal", ha apuntat Aragonès.

Aquestes declaracions responen a l'anunci de la vicepresidenta de l'executiu espanyol, Carmen Calvo, que ha retret al Govern "no acceptar" la seva proposta de diàleg, que ha qualificat de "destí final".