Un operari ha mort i un altre ha quedat ferit menys greu en caure aquest diumenge una grua de construcció que estaven desmuntant sobre una casa de Sant Just Desvern (Baix Llobregat).

Els Bombers de la Generalitat han informat que l'accident s'ha produït poc després de les 12.00 hores en el número 35 del carrer Major d'aquesta localitat del Baix Llobregat, on una grua telescòpica estava retirant una altra grua fixa que havia estat utilitzada en les obres de construcció d'un edifici.

Per causes que es desconeixen, durant l'operació per retirar la grua fixa aquesta s'ha partit en dos i s'ha precipitat sobre una casa unifamiliar de tres plantes, en el que en aquells moments hi havia vuit persones, que no han quedat ferides.

Segons les primeres inspeccions, la casa sobre la que ha caigut la grua no ha patit danys estructurals i les vuit persones que es trobaven al seu interior en aquells moments han pogut abandonar l'immoble pel seu propi peu.

Les mateixes fonts han informat que en aquests moments s'està en espera de l'arribada d'una altra grua per retirar les restes de la sinistrada, que s'ha partit en dos trams.

Cinc dotacions dels Bombers de la Generalitat i efectius dels Mossos d'Esquadra i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) han acudit al lloc del sinistre, així com patrulles de la Policia Local de Sant Just.

L'operari ferit, que havia quedat atrapat entre la grua i un talús, ha estat traslladat a l'Hospital Moisés Broggi en estat menys greu, segons les dades facilitades als bombers pel SEM.

En el moment en què ha ocorregut l'accident bufava fort vent sobre la zona, amb ratxes al voltant dels 45 quilòmetres per hora.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest matí les ratxes màximes de vent se situen entre els 40 i els 60 quilòmetres per hora en diversos punts del territori, sobretot en el sector central del litoral i del prelitoral, a l'est de Catalunya i en els cims del Pirineu, encara que localment s'han registrat valors de fins a 70-80 km/h.