Ahir van fer-se cabildos oberts per sotmetre a consulta la proposta d'avançament de les eleccions legislatives plantejada pel president veneçolà, Nicolás Maduro.

La vicepresidenta executiva del Govern, Delcy Rodríguez, va retreure a l'oposició la manipulació de la situació política mitjançant l'Assemblea Nacional, que controla. «D'allà va néixer el problema, d'aquesta Assemblea Nacional que va donar un cop d'Estat, que va menysprear les institucions de l'Estat, d'aquí va néixer el problema», va afirmar Rodríguez des de la plaça Bolívar de Caracas després de signar en rebuig a la intervenció estrangera.

D'altra banda, Rodríguez va assenyalar que aquest cap de setmana s'hi sumaran milions de signatures, amb les quals el poble diu «sí a la pau, no a la guerra».

Anteriorment, la vicepresidenta va negar que hi hagi una crisi humanitària que denuncia l'oposició per justificar l'entrada d'ajuda humanitària nord-americana sense l'autorització oficial. «A Veneçuela no hi ha crisi humanitària», va declarar. «Les autoritats nord-americanes pretenen imposar un relat que els permeti, tal com va dir John Kelly a l'octubre del 2015, l'excap del Comandament Sud dels Estats Units, intervenir Veneçuela», va declarar Rodríguez.